Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Leesten Oost in ontwikkeling

Gemeente Zutphen is volop actief om ervoor te zorgen dat u lekker en comfortabel kunt leven in Leesten Oost. Begin 2011 zijn we gestart met de aanleg van een vijver en een groen park en inmiddels kunt u genieten van deze twee prachtige groenvoorzieningen. Zo kunt u heerlijk wandelen door de wijk, met uw kinderen de eendjes voeren of ’s avonds nog even een blokje om, voor een frisse neus.

Bekijk hier de kaart Inrichting openbare ruimte

Centrale groene ruimte "De Enk"

Een lange, groene strook door de wijk vol speelplaatsen voor kinderen. Een goede plek om te genieten van de de nieuwe wijk. De verschillende speeltoestellen zullen de kinderen geweldig vinden.

Via deze groene strook kan ook de natuur zijn gang gaan en daarom zijn er wadi's aangelegd. Als het veel regent kan het water via de natuurlijke manier de grond in.

Ook al in de groene strook helemaal nieuw er is ook een stukje geschiedenis te vinden. Het monument voor de Canadese militair Aime Periard. Hij was een van de strijders die in bij de bevrijding van Zutphen en Warnsveld  zijn leven verloor. Verschillende straatnamen in Leesten zijn naar deze Canadese militairen vernoemd.

Bergingsvijver

Bergingsvijver

In Leesten Oost vangen zogenaamde wadi's het regenwater op. Dit zorgt ervoor dat het regenwater op een natuurlijke manier in de grond terecht komt. Al dit water wordt opgevangen in de bergingsvijver. De vijver heeft dus een functie, maar is ook een mooie groene plek in de wijk. Met veel bomen, wandelpaden en een uitkijkpunt.

 

De Enk