Wonen op de Bolle Enk

Wonen op de Bolle Enk
UitvoerderVan Campen Bouwgroep
StatusIn uitvoering

Wonen op de Enk ligt in het uiterste noorden van Leesten-Oost aan de Kolkakkerlaan in Zutphen. Dit project biedt de mogelijkheid om te wonen in een duurzaam huis, midden in het groen. Ruime, diepe kavels van circa 280 tot 530 en toch goed bereikbaar. De bushalte is 4 minuten lopen en de A1 is met 25 minuten bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lees meer over dit project >

Wonen op de Enk

Wonen op de Enk
UitvoerderKalliste
StatusIn uitvoering

Ruim en groen wonen in een hof in Zutphen

De locatie in het uiterste noorden van Leesten Oost in Zutphen zal worden omgevormd tot een hoogwaardig hof met duurzame woningbouw.

Waar de opzet van Leesten Oost zich kenmerkt door vooral lange straten, wordt het noordelijke deel op een ontspannen, organische wijze ingevuld. De woningen (twee-onder-een-kap en vrijstaand) liggen op de voormalige enk (een oude akker).

De verkoop is gestart!

Je kan je nu inschrijven voor jouw droomhuis. Bezoek onze website voor de prijslijst, technische omschrijving en alle mogelijkheden.
 
Bij vragen kun je ons bereiken via zutphen@kalliste.nl of via telefoonnummer 088 – 100 9500.

Lees meer over dit project >

Looër Enk

Looër Enk
UitvoerderBPD
FaseFase 3-1

Wil jij graag wonen in de wijk Looer Enk in Leesten Oost? Bekijk dan nu de eerste impressies van de nieuwste fase.

Tijd voor de volgende fase

Nu alle woningen type Esdoorn zijn verkocht is het hoog tijd voor de volgende fase in Looer Enk. In fase 3-I komen maar liefst 30 woningen in het aanbod. Hoek- en tussenwoningen, 2-onder-1 kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Jong of oud, Looer Enk is voor iedereen een heerlijke plek om thuis te zijn! Wil jij wonen op steenworp afstand van natuurgebied de Hoge Veluwe en het stadshart van Zutphen, in een autoluwe omgeving vol speelse waterpartijen en talloze bruggetjes?

Lees meer over dit project >

Het Hopveld

Het Hopveld
UitvoerderReinbouw Vastgoed B.V.
FaseFase 1

Op Het Hopveld bouwen we 14 duurzame gasloze en circulaire woningen. Het wordt een bijzondere plek waar de nieuwbouw van Leesten Oost langzaam overgaat in weidse landerijen. Samen met de architect hebben we een concept ontworpen met drie karakteristieke Gelderse woningtypen als basis: Het Hophuis, Het Ketelhuis en Het Bottelhuis. De woningen kunt u zelf naar wens op een kavel plaatsen, indelen en afwerken. Hierdoor bepalen niet wij, maar u en uw nieuwe buren de look van de wijk!

Lees meer over dit project >

Het Berghege

Het Berghege
UitvoerderHegeman Bouwteam
StatusIn verkoop

Tegen het buitengebied van Vorden en Warnsveld aan, op loopafstand van het winkelcentrum Leesten en op fietsafstand van de prachtige historische binnenstad van Zutphen ligt het gebied Het Berghege. Het betreft 29 fraaie kavels, 13 vrijstaande woningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen. De twee-onder-een-kap- kavels zijn inmiddels allemaal al verkocht.

Droomt u al heel lang van uw eigen, unieke woonhuis?

Dan is dit wellicht uw kans. Samen met Hegeman bouwteam kunt u namelijk uw eigen huis ontwerpen en bouwen met hun persoonlijke bouwbegeleiding. Zie hun als de helpende hand in de wereld van vergunningen, schetsontwerpen, begrotingen, technische bouwrapporten en aannemingsovereenkomsten.

Interesse?

Op de website kunt u enkele voorbeeldwoningen bekijken (incl. prijzen) en een art impression van de wijk. Graag benadrukken wij dat ieder ontwerp op maat wordt gemaakt en de mogelijkheden dus groot zijn.

Bezoek de website van Hegeman Bouwteam en maak vrijblijvend een afspraak om uw mogelijkheden te bekijken.

Bekijk hier de artist impression beelden >

Lees meer over dit project >

Esprit

Esprit
UitvoerderEsprit Projectontwikkeling
StatusIn verkoop

Mooi project op de Looer Enk te Zutphen, waarbij het verloop van de enk zoveel mogelijk intact is gelaten. Met name de afwatering is hier een uitdagend element, wat samen met de gemeente vorm is gegeven.

Lees meer over dit project >
Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Snelheidsgedrag Wijk Leesten-Oost Zutphen

Snelheidsgedrag Wijk Leesten-Oost Zutphen

ZUTPHEN - Op 11 april 16.30 uur onthulde wethouder Harry Matser een 30 km zuil in de wijk Leesten-Oost. Veilig Verkeer Nederland, gemeente en politie werken in de wijk samen met de bewoners aan gedragsverandering in het verkeer. De bewoners maken zich zorgen over de hoge snelheden van gemotoriseerd vervoer in hun buurt Leesten-Oost.

In de nieuwbouwwijk Leesten-Oost mogen motorvoertuigen maximaal 30 km per uur rijden. De gereden snelheden zijn vaak hoger. Dit blijkt uit snelheidsmetingen van de gemeente. Juliet Neefjes wijkregisseur geeft aan dat het onderwerp verkeersveiligheid echt leeft: "We hebben Veilig Verkeer Nederland gevraagd mee te denken over meer bewustwording van het verkeersgedrag. Het is een onderwerp waar we allemaal elke dag weer aan moeten werken".

Verkeersveiligheid op de agenda

In het najaar van 2018 zijn bewoners gevraagd om mee te denken over ludieke buurtacties. Tiny Limbeek van Veilig Verkeer Nederland: "We willen het gewenste verkeersgedrag vooral op een positieve manier onder de aandacht brengen. De wijk Leesten is een nieuwbouwwijk in ontwikkeling. Bewoners moeten elkaar ook aan durven spreken op het gewenste gedrag. Vooral de bewoners van de straten aan het begin van de wijk ervaren hoge snelheden van automobilisten. Bewoners geven aan dat het verkeersgedrag echt wel wat socialer mag. In een nieuwe wijk wonen ook veel gezinnen met jonge kinderen. Kinderen moeten veilig kunnen spelen en zich veilig voelen op straat".

Op 11 april om 16:30 uur was er aandacht voor het plaatsen van een 30 km zuil aan het begin van de Canadasingel. Buurtbewoners, politie en de wethouder waren uitgenodigd. Juliet Neefjes: "We gaan de snelheidslimiet 30 km samen als de sociale norm stevig neerzetten". Op 13 april werde automobilisten aangehouden door wijkbewoners en gevraagd om in de wijk aandacht te hebben voor een veilige snelheid. Deze buurtactie startte om 10:30 uur bij het gebouw Leesten is Top aan de Canadasingel 1.

Snelheidsgedrag Wijk Leesten-Oost Zutphen
Snelheidsgedrag Wijk Leesten-Oost Zutphen

Bron: Contact Zutphen

Terug naar nieuwsoverzicht