Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Snelheidsgedrag Wijk Leesten-Oost Zutphen

Snelheidsgedrag Wijk Leesten-Oost Zutphen

ZUTPHEN - Op 11 april 16.30 uur onthulde wethouder Harry Matser een 30 km zuil in de wijk Leesten-Oost. Veilig Verkeer Nederland, gemeente en politie werken in de wijk samen met de bewoners aan gedragsverandering in het verkeer. De bewoners maken zich zorgen over de hoge snelheden van gemotoriseerd vervoer in hun buurt Leesten-Oost.

In de nieuwbouwwijk Leesten-Oost mogen motorvoertuigen maximaal 30 km per uur rijden. De gereden snelheden zijn vaak hoger. Dit blijkt uit snelheidsmetingen van de gemeente. Juliet Neefjes wijkregisseur geeft aan dat het onderwerp verkeersveiligheid echt leeft: "We hebben Veilig Verkeer Nederland gevraagd mee te denken over meer bewustwording van het verkeersgedrag. Het is een onderwerp waar we allemaal elke dag weer aan moeten werken".

Verkeersveiligheid op de agenda

In het najaar van 2018 zijn bewoners gevraagd om mee te denken over ludieke buurtacties. Tiny Limbeek van Veilig Verkeer Nederland: "We willen het gewenste verkeersgedrag vooral op een positieve manier onder de aandacht brengen. De wijk Leesten is een nieuwbouwwijk in ontwikkeling. Bewoners moeten elkaar ook aan durven spreken op het gewenste gedrag. Vooral de bewoners van de straten aan het begin van de wijk ervaren hoge snelheden van automobilisten. Bewoners geven aan dat het verkeersgedrag echt wel wat socialer mag. In een nieuwe wijk wonen ook veel gezinnen met jonge kinderen. Kinderen moeten veilig kunnen spelen en zich veilig voelen op straat".

Op 11 april om 16:30 uur was er aandacht voor het plaatsen van een 30 km zuil aan het begin van de Canadasingel. Buurtbewoners, politie en de wethouder waren uitgenodigd. Juliet Neefjes: "We gaan de snelheidslimiet 30 km samen als de sociale norm stevig neerzetten". Op 13 april werde automobilisten aangehouden door wijkbewoners en gevraagd om in de wijk aandacht te hebben voor een veilige snelheid. Deze buurtactie startte om 10:30 uur bij het gebouw Leesten is Top aan de Canadasingel 1.

Snelheidsgedrag Wijk Leesten-Oost Zutphen
Snelheidsgedrag Wijk Leesten-Oost Zutphen

Bron: Contact Zutphen

Terug naar nieuwsoverzicht