Wonen op de Bolle Enk

Wonen op de Bolle Enk
UitvoerderVan Campen Bouwgroep
StatusIn uitvoering

Wonen op de Enk ligt in het uiterste noorden van Leesten-Oost aan de Kolkakkerlaan in Zutphen. Dit project biedt de mogelijkheid om te wonen in een duurzaam huis, midden in het groen. Ruime, diepe kavels van circa 280 tot 530 en toch goed bereikbaar. De bushalte is 4 minuten lopen en de A1 is met 25 minuten bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lees meer over dit project >

Wonen op de Enk

Wonen op de Enk
UitvoerderKalliste
StatusIn uitvoering

Ruim en groen wonen in een hof in Zutphen

De locatie in het uiterste noorden van Leesten Oost in Zutphen zal worden omgevormd tot een hoogwaardig hof met duurzame woningbouw.

Waar de opzet van Leesten Oost zich kenmerkt door vooral lange straten, wordt het noordelijke deel op een ontspannen, organische wijze ingevuld. De woningen (twee-onder-een-kap en vrijstaand) liggen op de voormalige enk (een oude akker).

De verkoop is gestart!

Je kan je nu inschrijven voor jouw droomhuis. Bezoek onze website voor de prijslijst, technische omschrijving en alle mogelijkheden.
 
Bij vragen kun je ons bereiken via zutphen@kalliste.nl of via telefoonnummer 088 – 100 9500.

Lees meer over dit project >

Looër Enk

Looër Enk
UitvoerderBPD
FaseFase 3-1

Wil jij graag wonen in de wijk Looer Enk in Leesten Oost? Bekijk dan nu de eerste impressies van de nieuwste fase.

Tijd voor de volgende fase

Nu alle woningen type Esdoorn zijn verkocht is het hoog tijd voor de volgende fase in Looer Enk. In fase 3-I komen maar liefst 30 woningen in het aanbod. Hoek- en tussenwoningen, 2-onder-1 kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Jong of oud, Looer Enk is voor iedereen een heerlijke plek om thuis te zijn! Wil jij wonen op steenworp afstand van natuurgebied de Hoge Veluwe en het stadshart van Zutphen, in een autoluwe omgeving vol speelse waterpartijen en talloze bruggetjes?

Lees meer over dit project >

Het Hopveld

Het Hopveld
UitvoerderReinbouw Vastgoed B.V.
FaseFase 1

Op Het Hopveld bouwen we 14 duurzame gasloze en circulaire woningen. Het wordt een bijzondere plek waar de nieuwbouw van Leesten Oost langzaam overgaat in weidse landerijen. Samen met de architect hebben we een concept ontworpen met drie karakteristieke Gelderse woningtypen als basis: Het Hophuis, Het Ketelhuis en Het Bottelhuis. De woningen kunt u zelf naar wens op een kavel plaatsen, indelen en afwerken. Hierdoor bepalen niet wij, maar u en uw nieuwe buren de look van de wijk!

Lees meer over dit project >

Het Berghege

Het Berghege
UitvoerderHegeman Bouwteam
StatusIn verkoop

Tegen het buitengebied van Vorden en Warnsveld aan, op loopafstand van het winkelcentrum Leesten en op fietsafstand van de prachtige historische binnenstad van Zutphen ligt het gebied Het Berghege. Het betreft 29 fraaie kavels, 13 vrijstaande woningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen. De twee-onder-een-kap- kavels zijn inmiddels allemaal al verkocht.

Droomt u al heel lang van uw eigen, unieke woonhuis?

Dan is dit wellicht uw kans. Samen met Hegeman bouwteam kunt u namelijk uw eigen huis ontwerpen en bouwen met hun persoonlijke bouwbegeleiding. Zie hun als de helpende hand in de wereld van vergunningen, schetsontwerpen, begrotingen, technische bouwrapporten en aannemingsovereenkomsten.

Interesse?

Op de website kunt u enkele voorbeeldwoningen bekijken (incl. prijzen) en een art impression van de wijk. Graag benadrukken wij dat ieder ontwerp op maat wordt gemaakt en de mogelijkheden dus groot zijn.

Bezoek de website van Hegeman Bouwteam en maak vrijblijvend een afspraak om uw mogelijkheden te bekijken.

Bekijk hier de artist impression beelden >

Lees meer over dit project >

Esprit

Esprit
UitvoerderEsprit Projectontwikkeling
StatusIn verkoop

Mooi project op de Looer Enk te Zutphen, waarbij het verloop van de enk zoveel mogelijk intact is gelaten. Met name de afwatering is hier een uitdagend element, wat samen met de gemeente vorm is gegeven.

Lees meer over dit project >
Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Samen werken aan een verkeersveilige wijk

Samen werken aan een verkeersveilige wijk

Samen werken aan een verkeersveilige wijk
In Leesten mogen auto’s maximaal 30 kilometer per uur rijden. De gemeente richt de straten hier op in. Maar Leesten-Oost is in ontwikkeling. Veel straten zijn nog niet klaar. Gemeente, bewoners en Veilig Verkeer Nederland (VVN) bekijken hoe we de wijk veilig houden.

Verkeersveiligheid

Wijkregisseur Juliet Neefjes houdt met o.a. de wijkagent regelmatig spreekuur in het Wooninfocentrum. “De laatste tijd kregen we steeds meer klachten over hard rijden”, vertelt ze. Collega Chantal van der Krogt, verkeerskundige bij de gemeente, vult aan: “Met de ontwikkeling van de wijk is ook het verkeer in beweging. Bewoners ervaren een toenemend gevoel van onveiligheid door de combinatie van bouwverkeer en intensiever gebruik van de wegen. We willen problemen in kaart brengen en oplossingen bedenken, zonder direct extra fysieke maatregelen te nemen. Want het gaat ook om bewustwording en gedrag; mensen rijden meestal niet bewust hard en beseffen niet wat de gevaren zijn.” Toevallig was VVN bezig met een project rondom gedragsverandering in het verkeer. Juliet: “Ze zochten een buurt die mee wil doen. Leesten-Oost is hiervoor ideaal. Er rijdt alleen ‘buurteigen’ verkeer en bewoners werken graag mee.”

Bijdragen aan leefbaarheid

In november hield VVN de eerste bijeenkomst over het project. Ruim 20 bewoners waren erbij, onder wie Jeroen de Jong. “Mijn vrouw en ik kochten 10 jaar geleden een van de eerste huizen aan de Canadasingel”, vertelt hij. “We hebben toen bewust naar de verkeerstructuur gekeken, want we wilden een rustige wijk voor de kinderen. Lange tijd bleef het door de crisis heel rustig. Inmiddels wordt er weer volop gebouwd. Door het bouwverkeer zijn de drempels verzakt en blijkt onze straat uit te nodigen om hard te rijden. Ook ervaren we een paar onoverzichtelijke plekken in de infrastructuur. We hebben dit met meerdere bewoners aangekaart bij politie en gemeente. Maar we willen ook zelf een bijdrage leveren aan een leefbare wijk. Het project van VVN kan hierbij helpen.”

Lange adem

Na de eerste bijeenkomst is op verschillende plekken in de wijk de snelheid van het verkeer gemeten. Inmiddels is er een tweede bijeenkomst geweest. Hier hebben bewoners acties bedacht om het gedrag van buurtbewoners te beïnvloeden. Begin 2019 merkt u hier meer van. Jeroen: “Verkeerd gedrag aanpakken is lastig, maar het belonen van goed gedrag werkt wél. Denk aan een matrixbord dat aangeeft hoe hard je rijdt en een duimpje of smiley laat zien als je je aan de snelheid houdt. Of aan een spandoek boven de straat en mensen persoonlijk aanspreken. Daarnaast denk ik dat fysieke maatregelen nodig zijn. En: het veranderen van gedrag is een kwestie van een lange adem. Maar dat is het waard.”

Wilt u meer weten over de buurtacties of zelf meedoen?
Neem dan contact op met Juliet: j.neefjes@zutphen.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht