Wonen op de Bolle Enk

Wonen op de Bolle Enk
UitvoerderVan Campen Bouwgroep
StatusIn uitvoering

Wonen op de Enk ligt in het uiterste noorden van Leesten-Oost aan de Kolkakkerlaan in Zutphen. Dit project biedt de mogelijkheid om te wonen in een duurzaam huis, midden in het groen. Ruime, diepe kavels van circa 280 tot 530 en toch goed bereikbaar. De bushalte is 4 minuten lopen en de A1 is met 25 minuten bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lees meer over dit project >

Wonen op de Enk

Wonen op de Enk
UitvoerderKalliste
StatusIn uitvoering

Ruim en groen wonen in een hof in Zutphen

De locatie in het uiterste noorden van Leesten Oost in Zutphen zal worden omgevormd tot een hoogwaardig hof met duurzame woningbouw.

Waar de opzet van Leesten Oost zich kenmerkt door vooral lange straten, wordt het noordelijke deel op een ontspannen, organische wijze ingevuld. De woningen (twee-onder-een-kap en vrijstaand) liggen op de voormalige enk (een oude akker).

De verkoop is gestart!

Je kan je nu inschrijven voor jouw droomhuis. Bezoek onze website voor de prijslijst, technische omschrijving en alle mogelijkheden.
 
Bij vragen kun je ons bereiken via zutphen@kalliste.nl of via telefoonnummer 088 – 100 9500.

Lees meer over dit project >

Looër Enk

Looër Enk
UitvoerderBPD
FaseFase 3-1

Wil jij graag wonen in de wijk Looer Enk in Leesten Oost? Bekijk dan nu de eerste impressies van de nieuwste fase.

Tijd voor de volgende fase

Nu alle woningen type Esdoorn zijn verkocht is het hoog tijd voor de volgende fase in Looer Enk. In fase 3-I komen maar liefst 30 woningen in het aanbod. Hoek- en tussenwoningen, 2-onder-1 kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Jong of oud, Looer Enk is voor iedereen een heerlijke plek om thuis te zijn! Wil jij wonen op steenworp afstand van natuurgebied de Hoge Veluwe en het stadshart van Zutphen, in een autoluwe omgeving vol speelse waterpartijen en talloze bruggetjes?

Lees meer over dit project >

Het Hopveld

Het Hopveld
UitvoerderReinbouw Vastgoed B.V.
FaseFase 1

Op Het Hopveld bouwen we 14 duurzame gasloze en circulaire woningen. Het wordt een bijzondere plek waar de nieuwbouw van Leesten Oost langzaam overgaat in weidse landerijen. Samen met de architect hebben we een concept ontworpen met drie karakteristieke Gelderse woningtypen als basis: Het Hophuis, Het Ketelhuis en Het Bottelhuis. De woningen kunt u zelf naar wens op een kavel plaatsen, indelen en afwerken. Hierdoor bepalen niet wij, maar u en uw nieuwe buren de look van de wijk!

Lees meer over dit project >

Het Berghege

Het Berghege
UitvoerderHegeman Bouwteam
StatusIn verkoop

Tegen het buitengebied van Vorden en Warnsveld aan, op loopafstand van het winkelcentrum Leesten en op fietsafstand van de prachtige historische binnenstad van Zutphen ligt het gebied Het Berghege. Het betreft 29 fraaie kavels, 13 vrijstaande woningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen. De twee-onder-een-kap- kavels zijn inmiddels allemaal al verkocht.

Droomt u al heel lang van uw eigen, unieke woonhuis?

Dan is dit wellicht uw kans. Samen met Hegeman bouwteam kunt u namelijk uw eigen huis ontwerpen en bouwen met hun persoonlijke bouwbegeleiding. Zie hun als de helpende hand in de wereld van vergunningen, schetsontwerpen, begrotingen, technische bouwrapporten en aannemingsovereenkomsten.

Interesse?

Op de website kunt u enkele voorbeeldwoningen bekijken (incl. prijzen) en een art impression van de wijk. Graag benadrukken wij dat ieder ontwerp op maat wordt gemaakt en de mogelijkheden dus groot zijn.

Bezoek de website van Hegeman Bouwteam en maak vrijblijvend een afspraak om uw mogelijkheden te bekijken.

Bekijk hier de artist impression beelden >

Lees meer over dit project >

Esprit

Esprit
UitvoerderEsprit Projectontwikkeling
StatusIn verkoop

Mooi project op de Looer Enk te Zutphen, waarbij het verloop van de enk zoveel mogelijk intact is gelaten. Met name de afwatering is hier een uitdagend element, wat samen met de gemeente vorm is gegeven.

Lees meer over dit project >
Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Nieuwe buren: Top wonen in 2-onder-1-kap

Nieuwe buren: Top wonen in 2-onder-1-kap

Bianca van Sligtenhorst en Rienk de Langen zijn sinds een paar maanden buren in de Morganlaan. Ze doorliepen met hun gezinnen het bouwtraject voor een sfeervolle 2-onder-1-kapwoning.

Terug in Leesten

Bianca en haar man Dennis verhuisden begin september met hun twee kinderen. "Ons eerste huis samen stond aan de Ida Gerhardtsingel, ook in Leesten", vertelt ze. "Nu zijn we weer terug in de wijk waar we ooit begonnen. We zochten een huis met ruimte voor mijn hobby, het opknappen van o.a. houten meubels. We hadden al de nodige bestaande woningen bekeken toen ik hoorde over dit project van Hegeman Bouwteam. Het ontwerp voor de woningen lag er en Hegeman Bouwteam zocht per 2-onder-1-kapper twee gelijkgestemde kopers. Toen er een match was met de buren, kon de bouw van start. Eind juni kregen we de sleutel."

Leuk straatje

De woning werd 'kaal' opgeleverd, zonder keuken en badkamer. Bianca en Dennis deden bijna alles zelf en begin september konden ze verhuizen. "We zijn blij met ons huis en wonen hier prima", zegt Bianca. "De supermarkt en sportverenigingen zijn vlakbij en er wonen veel bekenden in de buurt. Ook met de mensen in onze straat hebben we goed contact. Het enige wat ik weleens mis is te voet naar het centrum kunnen. Daarnaast hebben we wat overlast van de bouw om ons heen. De straat is nog niet verhard en verandert als het regent in een modderpoel. Verder ontbreekt de verlichting nog. Maar ik denk dat het een leuk straatje gaat worden!"

Meer ruimte

Buurman Rienk de Langen vindt Leesten-Oost een fijne wijk om te wonen. "We zitten hier heerlijk vrij, ondanks de provinciale weg achter ons huis", zegt hij. "Je hoort alleen soms het verkeer optrekken bij de rotondes, maar dat is niet storend. Als de straat voor onze woningen is aangelegd, is het hier helemaal top wonen." Rienk en zijn vrouw en 13-jarige zoon woonden voor hun verhuizing bijna 20 jaar in een tussenwoning in Leesten-West. Hij vertelt: "We waren niet per se op zoek naar een grotere woning, maar wilden wel graag een grotere tuin. Zodat we meer ruimte hebben om het huis heen."

Extra slaapkamer

De herverkaveling van het projectgebied - er waren eerst grote woon/werkkavels gepland - maakte het project aan de Morganlaan interessant voor de familie De Langen. De nieuwe woning voldoet op alle fronten aan hun wensen. Rienk: "We hebben niet alleen meer ruimte, ook de jaren '30 bouwstijl spreekt ons aan. Op zolder hebben we een dakkapel laten bouwen, daar komt een extra slaapkamer. Daarnaast moet er nog een en ander gebeuren aan de tuin. Maar verder zijn we klaar met klussen!"

Terug naar nieuwsoverzicht