Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Leestense Havezate t Meijerink wordt Zorgboerderij Zutphen

Leestense Havezate t Meijerink wordt Zorgboerderij Zutphen

Peter en Ingeborg van der Voor zijn er klaar voor om deelnemers te ontvangen op hun verbouwde zorgboerderij Havezate 't Meijerink uit 1378.

Leestense Havenzate ’t Meijerink wordt Zorgboerderij Zutphen, uitgevoerd door Project PI.

Nieuwe bestemming voor eeuwenoude Zutphense Havenzate
Het prachtige rijksmonument Havezate ’t Meijerink uit 1378 is omgetoverd tot Zorgboerderij Zutphen. De gemeente Zutphen verhuurt dit sinds kort aan het bevlogen zorg-ondernemersechtpaar Van der Voort. Zij hebben ’t Meijerink inmiddels verbouwd en geschikt gemaakt tot een zorgboerderij met plaats voor circa 15 deelnemers.

Met hun Project PI bieden Peter en Ingeborg van der Voort diverse trajecten aan middels een dagprogramma voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en mensen met een psychiatrische achtergrond. Ingeborg benadrukt: “Altijd staat het proces centraal en niet het resultaat. We kijken wat iemand leuk vindt, hoe die een taak oppakt, plant en uitvoert. Dat zegt heel veel over iemand en van daaruit kunnen we dan verder gaan bouwen. Persoonlijk en op maat bieden we dan een traject waar iemand ook echt mee verder kan in het dagelijks leven’.

Ontdek jezelf traject
Project PI heeft als basis een “ontdek jezelf” traject ontwikkeld gericht op kwetsbare mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt en/of de samenleving. Deelname is gericht op sociale activering en resocialisatie. Heel individueel wordt gekeken wat bij iemand past. Afhankelijk van de uitgangspositie, motivatie en talenten van de deelnemer wordt gekeken of de verbinding kan worden gelegd met een mogelijke vervolg werkplek. In het resocialisatietraject bijvoorbeeld na een GGZ opname wordt toegewerkt naar een stabielere thuissituatie.

“Je kan bij ons enthousiasme en bezieling verwachten in het werk dat wij doen, gebouwd op een flinke dosis vakkennis en werkervaring. We bieden een gemoedelijke en inspirerende plek waar veel ruimte is voor ontwikkeling. Op persoonlijk vlak, maar zeker ook op sociaal en maatschappelijk gebied.’ De deelnemers kunnen zich bezig houden met de moestuin, werkzaamheden in het groen, techniek, de bouw, of op termijn horeca ervaring op gaan doen. Als alles volgens plan verloopt wordt de opbrengst van de moestuin straks verwerkt tot producten die mogelijk ook genuttigd kunnen gaan worden op ‘t Havezate. Aan het woord zijn Peter en Ingeborg. Peter is van huis uit werktuigbouwkundige maar ook bevlogen docent en organisatie socioloog.

Daarnaast heeft Peter meer dan 10 jaar onderwijservaring als docent en coach bij een MBO instelling. Ingeborg is een sociaal psychiatrisch verpleegkundige spv met veel en diverse ervaring in verschillende werkvelden van de gezondheidszorg, met name in grote steden met mensen met ernstige psychiatrische en psychosociale problematiek.

Project PI zoekt deelnemers en vrijwilligers
De deelnemers zijn vanaf nu welkom op de zorgboerderij. Via de website of per telefoon kan informatie worden ingewonnen over mogelijke plaatsing. Ook doorverwijzers kunnen altijd contact leggen om te zien of project PI een bijdrage kan leveren. Ingeborg en Peter zijn daarnaast nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de praktische uitvoering bouw, techniek, tuin/perceel- en dierverzorging. ‘Er is nog veel te doen en wij willen heel graag samen met anderen bouwen aan ons project. We zijn een kleine startende zorgonderneming, vol enthousiasme en doorzettingsvermogen. Daarom is Project PI op zoek naar vrijwilligers om het project mee vorm te geven en te ondersteunen.’

Meer weten of interesse? www.projectpi.nl

Terug naar nieuwsoverzicht