Wonen op de Bolle Enk

Wonen op de Bolle Enk
UitvoerderVan Campen Bouwgroep
StatusIn uitvoering

Wonen op de Enk ligt in het uiterste noorden van Leesten-Oost aan de Kolkakkerlaan in Zutphen. Dit project biedt de mogelijkheid om te wonen in een duurzaam huis, midden in het groen. Ruime, diepe kavels van circa 280 tot 530 en toch goed bereikbaar. De bushalte is 4 minuten lopen en de A1 is met 25 minuten bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lees meer over dit project >

Wonen op de Enk

Wonen op de Enk
UitvoerderKalliste
StatusIn uitvoering

Ruim en groen wonen in een hof in Zutphen

De locatie in het uiterste noorden van Leesten Oost in Zutphen zal worden omgevormd tot een hoogwaardig hof met duurzame woningbouw.

Waar de opzet van Leesten Oost zich kenmerkt door vooral lange straten, wordt het noordelijke deel op een ontspannen, organische wijze ingevuld. De woningen (twee-onder-een-kap en vrijstaand) liggen op de voormalige enk (een oude akker).

De verkoop is gestart!

Je kan je nu inschrijven voor jouw droomhuis. Bezoek onze website voor de prijslijst, technische omschrijving en alle mogelijkheden.
 
Bij vragen kun je ons bereiken via zutphen@kalliste.nl of via telefoonnummer 088 – 100 9500.

Lees meer over dit project >

Looër Enk

Looër Enk
UitvoerderBPD
FaseFase 3-1

Wil jij graag wonen in de wijk Looer Enk in Leesten Oost? Bekijk dan nu de eerste impressies van de nieuwste fase.

Tijd voor de volgende fase

Nu alle woningen type Esdoorn zijn verkocht is het hoog tijd voor de volgende fase in Looer Enk. In fase 3-I komen maar liefst 30 woningen in het aanbod. Hoek- en tussenwoningen, 2-onder-1 kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Jong of oud, Looer Enk is voor iedereen een heerlijke plek om thuis te zijn! Wil jij wonen op steenworp afstand van natuurgebied de Hoge Veluwe en het stadshart van Zutphen, in een autoluwe omgeving vol speelse waterpartijen en talloze bruggetjes?

Lees meer over dit project >

Het Hopveld

Het Hopveld
UitvoerderReinbouw Vastgoed B.V.
FaseFase 1

Op Het Hopveld bouwen we 14 duurzame gasloze en circulaire woningen. Het wordt een bijzondere plek waar de nieuwbouw van Leesten Oost langzaam overgaat in weidse landerijen. Samen met de architect hebben we een concept ontworpen met drie karakteristieke Gelderse woningtypen als basis: Het Hophuis, Het Ketelhuis en Het Bottelhuis. De woningen kunt u zelf naar wens op een kavel plaatsen, indelen en afwerken. Hierdoor bepalen niet wij, maar u en uw nieuwe buren de look van de wijk!

Lees meer over dit project >

Het Berghege

Het Berghege
UitvoerderHegeman Bouwteam
StatusIn verkoop

Tegen het buitengebied van Vorden en Warnsveld aan, op loopafstand van het winkelcentrum Leesten en op fietsafstand van de prachtige historische binnenstad van Zutphen ligt het gebied Het Berghege. Het betreft 29 fraaie kavels, 13 vrijstaande woningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen. De twee-onder-een-kap- kavels zijn inmiddels allemaal al verkocht.

Droomt u al heel lang van uw eigen, unieke woonhuis?

Dan is dit wellicht uw kans. Samen met Hegeman bouwteam kunt u namelijk uw eigen huis ontwerpen en bouwen met hun persoonlijke bouwbegeleiding. Zie hun als de helpende hand in de wereld van vergunningen, schetsontwerpen, begrotingen, technische bouwrapporten en aannemingsovereenkomsten.

Interesse?

Op de website kunt u enkele voorbeeldwoningen bekijken (incl. prijzen) en een art impression van de wijk. Graag benadrukken wij dat ieder ontwerp op maat wordt gemaakt en de mogelijkheden dus groot zijn.

Bezoek de website van Hegeman Bouwteam en maak vrijblijvend een afspraak om uw mogelijkheden te bekijken.

Bekijk hier de artist impression beelden >

Lees meer over dit project >

Esprit

Esprit
UitvoerderEsprit Projectontwikkeling
StatusIn verkoop

Mooi project op de Looer Enk te Zutphen, waarbij het verloop van de enk zoveel mogelijk intact is gelaten. Met name de afwatering is hier een uitdagend element, wat samen met de gemeente vorm is gegeven.

Lees meer over dit project >
Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Leestense Havezate t Meijerink wordt Zorgboerderij Zutphen

Leestense Havezate t Meijerink wordt Zorgboerderij Zutphen

Peter en Ingeborg van der Voor zijn er klaar voor om deelnemers te ontvangen op hun verbouwde zorgboerderij Havezate 't Meijerink uit 1378.

Leestense Havenzate ’t Meijerink wordt Zorgboerderij Zutphen, uitgevoerd door Project PI.

Nieuwe bestemming voor eeuwenoude Zutphense Havenzate
Het prachtige rijksmonument Havezate ’t Meijerink uit 1378 is omgetoverd tot Zorgboerderij Zutphen. De gemeente Zutphen verhuurt dit sinds kort aan het bevlogen zorg-ondernemersechtpaar Van der Voort. Zij hebben ’t Meijerink inmiddels verbouwd en geschikt gemaakt tot een zorgboerderij met plaats voor circa 15 deelnemers.

Met hun Project PI bieden Peter en Ingeborg van der Voort diverse trajecten aan middels een dagprogramma voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en mensen met een psychiatrische achtergrond. Ingeborg benadrukt: “Altijd staat het proces centraal en niet het resultaat. We kijken wat iemand leuk vindt, hoe die een taak oppakt, plant en uitvoert. Dat zegt heel veel over iemand en van daaruit kunnen we dan verder gaan bouwen. Persoonlijk en op maat bieden we dan een traject waar iemand ook echt mee verder kan in het dagelijks leven’.

Ontdek jezelf traject
Project PI heeft als basis een “ontdek jezelf” traject ontwikkeld gericht op kwetsbare mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt en/of de samenleving. Deelname is gericht op sociale activering en resocialisatie. Heel individueel wordt gekeken wat bij iemand past. Afhankelijk van de uitgangspositie, motivatie en talenten van de deelnemer wordt gekeken of de verbinding kan worden gelegd met een mogelijke vervolg werkplek. In het resocialisatietraject bijvoorbeeld na een GGZ opname wordt toegewerkt naar een stabielere thuissituatie.

“Je kan bij ons enthousiasme en bezieling verwachten in het werk dat wij doen, gebouwd op een flinke dosis vakkennis en werkervaring. We bieden een gemoedelijke en inspirerende plek waar veel ruimte is voor ontwikkeling. Op persoonlijk vlak, maar zeker ook op sociaal en maatschappelijk gebied.’ De deelnemers kunnen zich bezig houden met de moestuin, werkzaamheden in het groen, techniek, de bouw, of op termijn horeca ervaring op gaan doen. Als alles volgens plan verloopt wordt de opbrengst van de moestuin straks verwerkt tot producten die mogelijk ook genuttigd kunnen gaan worden op ‘t Havezate. Aan het woord zijn Peter en Ingeborg. Peter is van huis uit werktuigbouwkundige maar ook bevlogen docent en organisatie socioloog.

Daarnaast heeft Peter meer dan 10 jaar onderwijservaring als docent en coach bij een MBO instelling. Ingeborg is een sociaal psychiatrisch verpleegkundige spv met veel en diverse ervaring in verschillende werkvelden van de gezondheidszorg, met name in grote steden met mensen met ernstige psychiatrische en psychosociale problematiek.

Project PI zoekt deelnemers en vrijwilligers
De deelnemers zijn vanaf nu welkom op de zorgboerderij. Via de website of per telefoon kan informatie worden ingewonnen over mogelijke plaatsing. Ook doorverwijzers kunnen altijd contact leggen om te zien of project PI een bijdrage kan leveren. Ingeborg en Peter zijn daarnaast nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de praktische uitvoering bouw, techniek, tuin/perceel- en dierverzorging. ‘Er is nog veel te doen en wij willen heel graag samen met anderen bouwen aan ons project. We zijn een kleine startende zorgonderneming, vol enthousiasme en doorzettingsvermogen. Daarom is Project PI op zoek naar vrijwilligers om het project mee vorm te geven en te ondersteunen.’

Meer weten of interesse? www.projectpi.nl

Terug naar nieuwsoverzicht