Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Leesten-Oost groeit

Leesten-Oost groeit

Met een eigen winkelcentrum, volop voorzieningen voor kinderen en allerlei recreatiemogelijkheden, is Leesten-Oost een dorp op zich. Hier voelt jong en oud zich thuis. De vraag naar woningen is dan ook groot. BPD Ontwikkeling bouwt in Leesten-Oost een uiteenlopende mix van nieuwbouwwoningen. De luchtfoto geeft een mooi overzicht van de bouw.

Het Loöer Woud

In deelgebied het Loöer Woud zijn in 2018 de laatste vrije kavels verkocht. Op deze kavels konden de eigenaren hun vrijstaande droomhuis laten bouwen. Bouwbedrijf Brummelhuis begeleidde hen hierbij.

Het Loöer Enk

In het Loöer Enk, tussen de Canadasingel en de Housestraat, zijn vlak na de zomervakantie 30 woningen in de verkoop gekomen. Het gaat om hoek-, tussen- en 2-onder-1 kapwoningen en een aantal levensloopwoningen. Vrijwel alle woningen zijn verkocht. Hieruit blijkt maar weer dat veel mensen graag willen wonen in Leesten-Oost! 

Aannemer Nikkels bouwt de huizen. Omdat de woningen zo gewild zijn, doet BPD nog een kleine toegift: begin december is er nog een blok met 7 hoek- en tussenwoningen in verkoop gekomen.

Plannen voor 2019

Voor 2019 staat er nog veel moois op het nieuwbouwprogramma. BPD is achter de schermen druk in de weer met de architect en de aannemer voor opnieuw 25 woningen in een mix van vrijstaand, 2-onder-1 kap- en levensloopwoningen. Naar verwachting komen deze woningen nog voor de bouwvak 2019 in de verkoop.

Overzichtskaart 2019

Terug naar nieuwsoverzicht