Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Begeleid Particulier Opdrachtgeverschap kavels Het Berghege

Begeleid Particulier Opdrachtgeverschap voor 28 vrije nieuwbouw kavels Het Berghege in Zutphen.

De gemeente Zutphen heeft het nieuwbouw gebied Het Berghege (Leesten Oost) opnieuw verkaveld. De kavels zijn kleiner gemaakt waardoor deze makkelijker verkocht kunnen gaan worden. De nieuwe verkaveling biedt nu ruimte voor 12 vrijstaande woningen en 16 twee-onder-één-kapwoningen.

Begeleid Particulier Opdrachtgeverschap

Ook is ervoor gekozen om de kavels in combinatie met Begeleid Particulier Opdrachtgeverschap (BPO) aan te bieden. De gemeente Zutphen kiest voor deze aanpak omdat daarmee potentiele kopers worden ontzorgt.  Gedurende het hele traject van grond kopen en een eigen huis laten bouwen is er begeleiding terwijl ze toch een hele grote mate van vrijheid houden ten aanzien van de kavels en soorten woningen. Hegeman Bouwteam is specialist op het gebied van begeleid particulier opdrachtgeverschap (BPO) en gaat de begeleiding op Het Berghege voor de gemeente Zutphen verzorgen.

Focus op kwalitatieve, betaalbare koopwoningen

De gemeente is erg blij om op deze manier weer een impuls te kunnen geven aan de doorontwikkeling van de wijk Leesten Oost waarbij vooral gefocust wordt op de groep van kopers die voor een betaalbare vrijstaande- of twee onder en kap woning kiezen.

Uiteraard moeten de woningen op Het Berghege voldoen aan de eisen van het vernieuwde beeldkwaliteitsplan voor Leesten Oost wat op dit moment ter inzage ligt bij de gemeente. Het beeldkwaliteitsplan waarborgt zo de kwaliteit van de te bouwen woningen. De verkoop is inmiddels gestart en belangstellenden kunnen een kijkje nemen op www.hetberghege.nl of contact opnemen met Hegeman Bouwteam telefoon 0571 -  26 20 63.

Terug naar nieuwsoverzicht