Looër Enk

Looër Enk
UitvoerderBPD
FaseFase 3-1

Wil jij graag wonen in de wijk Looer Enk in Leesten Oost? Bekijk dan nu de eerste impressies van de nieuwste fase.

Tijd voor de volgende fase

Nu alle woningen type Esdoorn zijn verkocht is het hoog tijd voor de volgende fase in Looer Enk. In fase 3-I komen maar liefst 30 woningen in het aanbod. Hoek- en tussenwoningen, 2-onder-1 kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Jong of oud, Looer Enk is voor iedereen een heerlijke plek om thuis te zijn! Wil jij wonen op steenworp afstand van natuurgebied de Hoge Veluwe en het stadshart van Zutphen, in een autoluwe omgeving vol speelse waterpartijen en talloze bruggetjes?

Lees meer over dit project >

Het Berghege

Het Berghege
UitvoerderHegeman Bouwteam
StatusIn verkoop

Tegen het buitengebied van Vorden en Warnsveld aan, op loopafstand van het winkelcentrum Leesten en op fietsafstand van de prachtige historische binnenstad van Zutphen ligt het gebied Het Berghege. Het betreft 29 fraaie kavels, 13 vrijstaande woningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen. De twee-onder-een-kap- kavels zijn inmiddels allemaal al verkocht.

Droomt u al heel lang van uw eigen, unieke woonhuis?

Dan is dit wellicht uw kans. Samen met Hegeman bouwteam kunt u namelijk uw eigen huis ontwerpen en bouwen met hun persoonlijke bouwbegeleiding. Zie hun als de helpende hand in de wereld van vergunningen, schetsontwerpen, begrotingen, technische bouwrapporten en aannemingsovereenkomsten.

Interesse?

Op de website kunt u enkele voorbeeldwoningen bekijken (incl. prijzen) en een art impression van de wijk. Graag benadrukken wij dat ieder ontwerp op maat wordt gemaakt en de mogelijkheden dus groot zijn.

Bezoek de website van Hegeman Bouwteam en maak vrijblijvend een afspraak om uw mogelijkheden te bekijken.

Bekijk hier de artist impression beelden >

Lees meer over dit project >

Esprit

Esprit
UitvoerderEsprit Projectontwikkeling
StatusIn verkoop

Mooi project op de Looer Enk te Zutphen, waarbij het verloop van de enk zoveel mogelijk intact is gelaten. Met name de afwatering is hier een uitdagend element, wat samen met de gemeente vorm is gegeven.

Lees meer over dit project >
Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Leesten Oost in ontwikkeling

Gemeente Zutphen is volop actief om ervoor te zorgen dat u lekker en comfortabel kunt leven in Leesten Oost. Begin 2011 zijn we gestart met de aanleg van een vijver en een groen park en inmiddels kunt u genieten van deze twee prachtige groenvoorzieningen. Zo kunt u heerlijk wandelen door de wijk, met uw kinderen de eendjes voeren of ’s avonds nog even een blokje om, voor een frisse neus.

Bekijk hier de kaart Inrichting openbare ruimte

Centrale groene ruimte "De Enk"

Een lange, groene strook door de wijk vol speelplaatsen voor kinderen. Een goede plek om te genieten van de de nieuwe wijk. De verschillende speeltoestellen zullen de kinderen geweldig vinden.

Via deze groene strook kan ook de natuur zijn gang gaan en daarom zijn er wadi's aangelegd. Als het veel regent kan het water via de natuurlijke manier de grond in.

Ook al in de groene strook helemaal nieuw er is ook een stukje geschiedenis te vinden. Het monument voor de Canadese militair Aime Periard. Hij was een van de strijders die in bij de bevrijding van Zutphen en Warnsveld  zijn leven verloor. Verschillende straatnamen in Leesten zijn naar deze Canadese militairen vernoemd.

Bergingsvijver

Bergingsvijver

In Leesten Oost vangen zogenaamde wadi's het regenwater op. Dit zorgt ervoor dat het regenwater op een natuurlijke manier in de grond terecht komt. Al dit water wordt opgevangen in de bergingsvijver. De vijver heeft dus een functie, maar is ook een mooie groene plek in de wijk. Met veel bomen, wandelpaden en een uitkijkpunt.

 

De Enk