Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)
Vandaag is het WIC gesloten, maak een afspraak >

Nieuwe buren: Top wonen in 2-onder-1-kap

Nieuwe buren: Top wonen in 2-onder-1-kap

Bianca van Sligtenhorst en Rienk de Langen zijn sinds een paar maanden buren in de Morganlaan. Ze doorliepen met hun gezinnen het bouwtraject voor een sfeervolle 2-onder-1-kapwoning.

Terug in Leesten

Bianca en haar man Dennis verhuisden begin september met hun twee kinderen. "Ons eerste huis samen stond aan de Ida Gerhardtsingel, ook in Leesten", vertelt ze. "Nu zijn we weer terug in de wijk waar we ooit begonnen. We zochten een huis met ruimte voor mijn hobby, het opknappen van o.a. houten meubels. We hadden al de nodige bestaande woningen bekeken toen ik hoorde over dit project van Hegeman Bouwteam. Het ontwerp voor de woningen lag er en Hegeman Bouwteam zocht per 2-onder-1-kapper twee gelijkgestemde kopers. Toen er een match was met de buren, kon de bouw van start. Eind juni kregen we de sleutel."

Leuk straatje

De woning werd 'kaal' opgeleverd, zonder keuken en badkamer. Bianca en Dennis deden bijna alles zelf en begin september konden ze verhuizen. "We zijn blij met ons huis en wonen hier prima", zegt Bianca. "De supermarkt en sportverenigingen zijn vlakbij en er wonen veel bekenden in de buurt. Ook met de mensen in onze straat hebben we goed contact. Het enige wat ik weleens mis is te voet naar het centrum kunnen. Daarnaast hebben we wat overlast van de bouw om ons heen. De straat is nog niet verhard en verandert als het regent in een modderpoel. Verder ontbreekt de verlichting nog. Maar ik denk dat het een leuk straatje gaat worden!"

Meer ruimte

Buurman Rienk de Langen vindt Leesten-Oost een fijne wijk om te wonen. "We zitten hier heerlijk vrij, ondanks de provinciale weg achter ons huis", zegt hij. "Je hoort alleen soms het verkeer optrekken bij de rotondes, maar dat is niet storend. Als de straat voor onze woningen is aangelegd, is het hier helemaal top wonen." Rienk en zijn vrouw en 13-jarige zoon woonden voor hun verhuizing bijna 20 jaar in een tussenwoning in Leesten-West. Hij vertelt: "We waren niet per se op zoek naar een grotere woning, maar wilden wel graag een grotere tuin. Zodat we meer ruimte hebben om het huis heen."

Extra slaapkamer

De herverkaveling van het projectgebied - er waren eerst grote woon/werkkavels gepland - maakte het project aan de Morganlaan interessant voor de familie De Langen. De nieuwe woning voldoet op alle fronten aan hun wensen. Rienk: "We hebben niet alleen meer ruimte, ook de jaren '30 bouwstijl spreekt ons aan. Op zolder hebben we een dakkapel laten bouwen, daar komt een extra slaapkamer. Daarnaast moet er nog een en ander gebeuren aan de tuin. Maar verder zijn we klaar met klussen!"

Terug naar nieuwsoverzicht