Type Esdoorn

Type Esdoorn
UitvoerderBPD
StatusIn verkoop
FaseFase 2

Op de grens van het Gelderse groene landschap ligt de kindvriendelijke nieuwbouwwijk Leesten-Oost. Met een eigen winkelcentrum, volop voorzieningen voor kinderen en allerlei recreatiemogelijkheden, is Leesten-oost een dorp op zich. Hier voelt jong en oud zich thuis.

Bij de rijwoningen van type Esdoorn zijn de keuken en badkamer inbegrepen. Je hebt alle ruimte om hieraan je eigen draai te geven, waardoor deze ruimtes goed passen bij de rest van je interieur. Bijkomen voordeel is dat je nauwelijks meer hoeft te klussen. Zo kun je het huis na de oplevering heel eenvoudig tot je eigen thuis maken!

Lees meer over dit project >

Quirijn

Quirijn
UitvoerderQuirijn
StatusIn verkoop

Via openslaande deuren de tuin in lopen, uitgebreid koken in de grote keuken of ontspannen werken vanuit je ruime werkkamer. Kiezen voor een woning in Quirijn is kiezen voor maatwerk. Jij vertelt hoe je wilt leven en wij ontwerpen jouw huis. Nu nog aantrekkelijker omdat we door gewijzigde rentetarieven de prijzen van deze kavels fors hebben verlaagd.

Lees meer over dit project >

Het Berghege

Het Berghege
UitvoerderHegeman Bouwteam
StatusIn verkoop

Tegen het buitengebied van Vorden en Warnsveld aan, op loopafstand van het winkelcentrum Leesten en op fietsafstand van de prachtige historische binnenstad van Zutphen ligt het gebied Het Berghege. Het betreft 28 fraaie kavels, 12 vrijstaande woningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen.

Droomt u al heel lang van uw eigen, unieke woonhuis?
Dan is dit wellicht uw kans. Samen met Hegeman bouwteam kunt u namelijk uw eigen huis ontwerpen en bouwen met hun persoonlijke bouwbegeleiding. Zie hun als de helpende hand in de wereld van vergunningen, schetsontwerpen, begrotingen, technische bouwrapporten en aannemingsovereenkomsten.   

Voorbeeld mogelijkheden

Vrijstaande huizen kennen een bouwsom vanaf 250.000 euro naast de kavelprijs. Voor een twee onder een kap woning kunt u denken aan een totaalbedrag vanaf 365.000 tot 385.000 afhankelijk van de grootte van het kavel en de soort woning daarop.   

Let op: dit is een prijsindicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Interesse?
Bezoek de website van Hegeman Bouwteam en maak vrijblijvend een afspraak om uw mogelijkheden te bekijken.   

Lees meer over dit project >

Esprit

Esprit
UitvoerderEsprit Projectontwikkeling
StatusIn verkoop

Mooi project op de Looer Enk te Zutphen, waarbij het verloop van de enk zoveel mogelijk intact is gelaten. Met name de afwatering is hier een uitdagend element, wat samen met de gemeente vorm is gegeven.

Lees meer over dit project >

De Groene Enk huur (fase 2)

De Groene Enk huur (fase 2)
UitvoerderKoopmans Bouwgroep
FaseFase 2

Fase 1 is succesvol verhuurd. De bouw van 16 woningen in fase 2 is gestart in week 44 2017 en zullen eind april/begin mei 2018 (o.v.b.) worden opgeleverd.

Interesse?

Wil jij ook comfortabel huren in het kindvriendelijke, groene en gezellige Leesten-Oost? In De Groene Enk kan het! De woningen zijn te huur met een vanaf-prijs van € 840,- per maand.

Om in aanmerking te komen voor één van deze schitterende huurwoningen wordt een inkomenseis gehanteerd. Voor meer informatie over deze woningen en de inkomenseis kunt u contact opnemen met de verhuurmakelaars.

www.degroeneenk.nl

ACM Vastgoed Management BV
024 382 00 08
hureninzutphen@acmvgm.nl
hurenbijacm.nl
Thoma Post Makelaars Zutphen
0575 51 54 04
zutphen@thomapost.nl
thomapost.nl
Lees meer over dit project >
Logo Leesten is TOP

WoonInfoCentrum (WIC)

De bunker van Morgan

Op 5 april 1945 troffen de net bevrijde Warnsvelders in deze kleine bunker bij Huis ‘t Velde het levenloze lichaam aan van Corporal Patrick Bryan Joseph Morgan (* 1923 Hamilton Ontario). Morgan werd begraven op de Canadian War Cemetary in Holten en de bunker, ofwel de ‘put van Morgan’ raakte in de vergetelheid tot hij in 2015 terug werd gevonden. Wat was het voor een bunker en wat was er kort voor 5 april met Morgan gebeurd?

De bunker

Het gaat om een zogenaamde Duitse ‘Tobruk bunker’ waarin twee soldaten zich schuil konden houden in een kleine ruimte onder de grond en waar op maaiveldhoogte een machinegeweer bediend kon worden op een ronddraaiende rail. Er waren meer van dit soort ondergrondse en bovengrondse bunkers rond ’t Velde en in het naburige Kapperse Bos ligt een commandobunker. Mogelijk was Huis ’t Velde tijdens de bevrijding een belangrijke basis van de Duitse Wehrmacht of politie. De ‘Festung’ Zutphen maakte deel uit van een stelsel defensiewerken langs de IJssel die de geallieerde opmars moest stuiten, maar de Canadezen kwamen niet uit het westen maar uit het oosten. Bovendien beschikten de Canadezen over goede kaartinformatie waar zich de Duitse defensiewerken bevonden. Op de Defence Overprint Map ‘Zutphen’ van 19 maart 1945 staat ook deze bunker aangeduid (in rood op de kaart verduidelijkt)

Patrick Morgan

Corporal Morgan maakte deel uit van het Canadese infanterieregiment Essex Scottish. Via Normandië (5 juli 1944) kwam dit regiment eind maart 1945 aan in Oost Nederland en uiteindelijk begin april bij Zutphen terecht. Morgan werd op 3 april ten westen van Almen aan het Twentekanaal bij een fel gevecht gevangen genomen door de Duitsers. Veel van zijn kameraden sneuvelden. Vermoedelijk werd Morgan als krijgsgevangene meegevoerd richting Zutphen. Het is niet bekend wat uiteindelijke leidde tot zijn dood. In de wijk Leesten heeft hij sinds 2017 een straatnaam: de Morganlaan. 

Terug naar nieuwsoverzicht